Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen a jó tortabevonó massza?

A tortabevonó massza akkor válik kezes báránnyá, ha szó szerint minden tekintetben megformálja egyedi elképzeléseidet, és elvárásaidat. 

Ha a kezed alá dolgozik, ha a fizikai jellemvonásai lehetővé teszik a könnyed, problémamentes idomulást, akkor nincsen olyan kihívás, amivel ne tudnál megbirkózni. A torták bevonása első látásra nagyon bonyolult feladatnak tűnik. Valójában, azonban az egyik legérdekesebb része ez az alkotásnak. Addig ugyanis míg nem használod fel a masszát csupaszon áll előtted a remeked, ám az élet más területeiről is tudható, hogy az öltöztetés sokat jelent.

Lefordítva ezt az édességek nyelvére: te határozhatod meg, hogy konkrétan milyen külsőt álmodsz meg kézműves desszertednek. A szín kiválasztásának kérdése abszolút jogos prioritás, de azért nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. A legjobb, ha fehér színű variációt preferálsz, ugyanis így szabadon változtathatod az árnyalatát, ételfesték segítségével. Akár természetes alternatívával is dolgozhatsz, ha nem szívesen nyúlsz a mesterséges anyagokhoz, akkor megoldhatod másképpen is a színek kikeverését. A lényeg, hogy a massza jó alapot biztosítson a végső „színezéshez”. Állagra egyébként leginkább a marcipán masszára hajaz a termék, tehát a könnyed kezelhetőség nem lehet kérdés. Nagy bajban lennél, ha szenvedned kellene a formavilág megálmodásával, és a burkolás folyamatával.

A legjobb tortabevonó massza tulajdonságai

Rugalmasság. Talán ez az egyik leglényegesebb paraméter, ami meghatározza, hogy milyen minőségű terméket fogsz a kezedben. A rugalmas állag lehetővé teszi, hogy úgy dolgozz a masszával, ahogy azt kedved tartja. Ha ez az alap biztosított, akkor a könnyű alkalmazhatóság, és a gyors kivitelezés is megvalósítható. Mindkettő lényeges kitétel a gyakorlatban, ezért nem érdemes félvállról venned őket. Ugyanis igaz a bevonás technikája nem nagy ördöngösség, azért az időnek főszerep jut: prioritás, hogy gördülékenyen, fennakadások nélkül, viszonylag szűk időintervallumban meg tudd valósítani – bevonással kapcsolatos vágyaidat. Ilyen feltételek mellett a tökéletes, elismerést generáló végeredmény nem lehet kérdéses.