Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokoládé díszek - ellenállhatatlan kísértések!

A csokoládé díszek olyan kihagyhatatlan kellékei a torták dekorálásának, melyek méltán népszerűek, nemcsak a készítők, hanem a fogyasztók körében. 

A miérteket talán nem is érdemes kutatnunk, mert annyira nyilvánvalóak. A csoki az egyik legkedveltebb, boldogság hormont termelő édesség a világon. Van, aki a tejes variációkért van oda, míg megint más az ét verziókra szavaz. Azt már Gombóc Artúr is megmondta, hogy tulajdonképpen nem az alak, nem a töltelék a lényeg, hanem az alap, vagyis a csokoládé. A részletek lényegtelenek. Nem véletlen tehát, hogy a díszítés területén is az egyik legtöbbször és legszívesebben alkalmazott alternatíva.

Egyrészt könnyű vele bánni, s ez nemcsak konkrétan a dekorálás folyamatára értendő. A különböző alakzatok elkészítése a csoki formálhatóságának köszönhetően nem jelent kihívást. Másrészt ehető, ami óriási pozitívum. Ki ne élvezné a tortája teremtette ízharmóniában szimfóniaként megjelenő csoki élményt? Vannak olyan kiegészítők, melyek a leggyakrabban a vitrines szekrények mélyén vagy a kamra polcán kötnek ki, ugyanis a megajándékozottak szeretik eltenni emlékbe a megőrizhető kellékeket. A jó hír, hogy a csokoládéból remekelt dísz biztos, hogy nem kerülhet ilyen helyzetbe, mivel még mielőtt egy szem por rászállna, biztos, hogy eltűnik. Az abszolút jó kérdés, hogy mennyire kell tervezned az ízével akkor, amikor az édességedet elkészíted? Alapvetően a csokoládéra jellemző karakterrel nem baj, ha számolsz, de itt nem több centis vastag, markáns díszítő elemekről van szó, vagyis nyilván minimális befolyás érzékelhető, de azért nem érdemes dominancia harccal számolnod az egyes ízvonulatok között.

A csokoládé díszek sokszínűsége verhetetlen! Annyi forma, mintázat, alak és megvalósítás közül válogathatsz, hogy az már zavarba ejtő. A csokoládéval dolgozó mesterek hihetetlen precizitással kezelik a díszítő elemek létrehozását, s ez a fajta aprólékos, koncentrált munka kiválóan meglátszik a végeredmények sokoldalúságában és szemet gyönyörködtető jellemvonásaiban. Mindegy, hogy milyen alkalomra kell készülnöd édességgel, az biztos, hogy ezek a szerotonin termelésében verhetetlen kiegészítők mindenkit levesznek a lábukról.